Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb tikka
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 200 g natural yoghurt
- 1 tsp paprika
- 2 tsp garam masala
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 600 g lamb rump steak, trimmed
Spicy eggplant
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed
- 150 g brown onion, cut into eighths, segments separated
- 50 g olive oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp ground coriander
- 300 - 350 g eggplant, trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp salt
- ½ Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into slices
- natural yoghurt, to serve
- fresh mint leaves, for garnishing
- 4 roti, warmed, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2281.5 kJ / 543.3 kcal
- Eiwitten
- 43.4 g
- Koolhydraten
- 30.2 g
- Vetten
- 25.5 g
- Verzadigd vet
- 5.8 g
- Vezels
- 9.3 g
- Natrium
- 1401 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Balti coconut fish curry
50min
Curry laksa
45min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Prawn and chicken laksa
40min
Beef madras
1 godz. 30 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 godz. 15 min
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Madras curry powder
15 Min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 godz.
Coconut fish curry
1 godz. 10 min