Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry blend
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 40 g long grain rice
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 2 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 cinnamon quill
Red beef curry
- 6 cardamom pods
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground fenugreek
- 12 whole cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred, cut into pieces
- 1 tsp ground turmeric
- 12 fresh curry leaves
- 6 pandan leaves, tied into knots
- 50 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned coconut cream
- 2 tsp salt
- 2 tbsp vinegar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3368.2 kJ / 802 kcal
- Eiwitten
- 56.8 g
- Koolhydraten
- 11.1 g
- Vetten
- 58.2 g
- Verzadigd vet
- 29.4 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 1337 mg
Alternatieve recepten
Lamb korma
4h
Thai green chicken curry
30min
Coconut lamb curry
2 godz.
Beef rendang
1h 55 min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Bhuna gosht
1h 20min
Beef madras
1 godz. 30 min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Chicken korma
45min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min