Apparaten en accessoires
Chicken korma
Voorbereiding. 15min
Totaal 45min
6 portions
Ingrediënten
-
dried bay leaves2
-
cardamom pods (green)6
-
whole cloves4
-
cinnamon quill broken into halves1
-
olive oil2 tbsp
-
raw almonds (see Tips)40 g
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste (see Tips)2 tsp
-
brown onion (approx. 120 g), cut into halves1
-
ground cumin¾ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
sea salt1 tsp
-
Kashmiri chilli powder¼ tsp
-
pouring (whipping) cream140 g
-
water200 g
-
tomato paste2 tbsp
-
chicken thigh fillet cut into cubes (2-3 cm)1000 g
-
garam masala (see Tips)1 tsp
-
fried shallots for garnishing
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
593.8 mg
Eiwitten
34.4 g
Calorieën
1607.7 kJ /
382.7 kcal
Vetten
24.9 g
Vezels
3 g
Verzadigd vet
9.4 g
Koolhydraten
5.1 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Flavours of India
98 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je het ook leuk...
Chicken tikka masala with saffron rice
4u. 40min
Chicken 65 and green chutney
1u. 5min
Chicken tikka masala
1u. 10min
Lamb korma
4u.
Madras curry powder
15min
Murgh makhani (Butter chicken)
1u. 15min
Rogan josh
1u. 35min
Beef madras
1u. 30min
Chicken in yoghurt
30min
Bhuna gosht
1u. 20min
Creamy coconut chicken curry
30min
Balti coconut fish curry
50min