Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 candlenuts (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 40 g shredded coconut, toasted to a deep golden brown
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp cardamom seeds
- 1 star anise
- 4 whole cloves
- 1 - 2 fresh red bird's eye chillies, to taste (optional)
- 70 g fresh long red chillies (approx. 4 chillies), deseeded if preferred, to taste
- 100 g eschalots, peeled
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 tbsp peanut oil
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (5-6 cm)
- 270 g coconut milk
- 1 pinch salt, to taste
- 20 - 30 g palm sugar, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2839.6 kJ / 676.1 kcal
- Eiwitten
- 55.7 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 44.7 g
- Verzadigd vet
- 24.2 g
- Vezels
- 7.7 g
- Natrium
- 277.1 mg
Alternatieve recepten
Butter chicken
55 min
Beef madras
1h 30 min.
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Coconut lamb curry
2h
Pork vindaloo
2h 20min
Chicken 65 and green chutney
1h 5 min
Curried chicken rasam
50 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Thai red pork curry
35 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Thai chilli chicken and basil
30 min