Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 candlenuts (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 40 g shredded coconut, toasted to a deep golden brown
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp cardamom seeds
- 1 star anise
- 4 whole cloves
- 1 - 2 fresh red bird's eye chillies, to taste (optional)
- 70 g fresh long red chillies (approx. 4 chillies), deseeded if preferred, to taste
- 100 g eschalots, peeled
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 tbsp peanut oil
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (5-6 cm)
- 270 g coconut milk
- 1 pinch salt, to taste
- 20 - 30 g palm sugar, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2839.6 kJ / 676.1 kcal
- Eiwitten
- 55.7 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 44.7 g
- Verzadigd vet
- 24.2 g
- Vezels
- 7.7 g
- Natrium
- 277.1 mg
Alternatieve recepten
Thai green chicken curry
30 min
Coconut lamb curry
2h
Butter chicken
55min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Thai red chicken curry
30 min
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2h 20min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min