Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Masala paste
- 1 tbsp coconut oil
- 50 g fresh coconut flesh (see Tips)
- 1 tbsp coriander seeds
- 2 - 4 dried chillies (Kashmiri chillies or long red chillies)
- ½ tsp fennel seeds
- 4 whole cloves
- 1 tsp salt
- 10 fresh curry leaves
- 1 tsp ground cinnamon
Lamb
- 1 tbsp coconut oil
- 2 brown onions, cut into halves
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground coriander
- 1 fresh tomato (approx. 80 g), cut into quarters
- 1 tsp salt
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (approx. 3-4 cm) (see Tips)
- 150 g coconut milk
- 250 g potatoes, cut into pieces (2 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2999.3 kJ / 714 kcal
- Eiwitten
- 56.4 g
- Koolhydraten
- 15.2 g
- Vetten
- 45.7 g
- Verzadigd vet
- 24 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 1470.9 mg
Alternatieve recepten
Lamb korma
4h
Quick massaman beef curry
40min
Thai green chicken curry
30min
Beef rendang
1h 55 min
Bhuna gosht
1h 20min
Beef madras
1 godz. 30 min
Chicken korma
45min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Curry lamb cutlets
1 godz.
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 godz.