Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 brown onions (approx. 300 g), cut into halves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1000 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (3-4 cm)
- 30 g ghee or olive oil
- 60 g tomato paste
- 1 tsp garam masala
- 150 g natural yoghurt, plus extra to serve
- cooked rice, to serve
- fresh coriander, leaves only, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3304 kJ / 787 kcal
- Eiwitten
- 36 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 45 g
- Verzadigd vet
- 14.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 573.1 mg
Alternatieve recepten
Quick massaman beef curry
40min
Thai green chicken curry
30min
Coconut lamb curry
2 godz.
Thai red chicken curry
30min
Creamy coconut chicken curry
30min
Beef and potato massaman curry
2 godz. 10 min
Beef madras
1 godz. 30 min
Chicken korma
45min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min