
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Flaky pastry
- 200 g unsalted butter frozen and cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g plain flour plus extra for dusting
- 90 g chilled water
- ½ tsp salt
Caramelised onion
- 1 garlic clove
- 20 g unsalted butter
- 110 g bacon slices cut into strips (2 cm)
- 250 g brown onion cut into eighths, layers separated
- 1 tbsp dark brown sugar
- 1 tbsp balsamic vinegar
- ½ tsp salt
Chicken filling
- 600 g water
- 500 g chicken tenderloins
- 220 g sweet potato peeled and cut into cubes (2 cm)
- 3 sprigs fresh thyme leaves only, plus extra for garnishing
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g fresh Swiss brown mushrooms cut into quarters
- 40 g unsalted butter
- 30 g plain flour plus extra for dusting
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g pouring (whipping) cream
- full cream milk for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 819.5 kcal / 3442.3 kJ
- Eiwitten
- 29.8 g
- Vetten
- 51.3 g
- Koolhydraten
- 57.4 g
- Vezels
- 7.5 g
- Verzadigd vet
- 28.3 g
- Natrium
- 1275.4 mg