Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 3 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 240 g fresh baby spinach leaves
- 10 sprigs fresh coriander, leaves and stalks
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 tsp fenugreek seeds
- 400 g brown onion, cut into quarters
- 2 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp ground cumin
- 1 tbsp ground coriander
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 300 g canned chopped tomatoes
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 1 lime, juice only
- 2 - 3 tbsp natural yoghurt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2349.8 kJ / 559.3 kcal
- Eiwitten
- 32.5 g
- Koolhydraten
- 8.5 g
- Vetten
- 43.1 g
- Verzadigd vet
- 17.4 g
- Vezels
- 8.4 g
- Natrium
- 606.8 mg
Alternatieve recepten
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Bhuna gosht
1h 20min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1hod. 40min
Chicken korma with cashews
30 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Madras curry powder
15 Min
Tandoori paste
5 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Korma spice blend
5 Min