Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g broccoli, cut into florets (1-2 cm)
Koftas (meatballs)
- 120 g brown onion, cut into halves
- 2 bunches fresh coriander, cut into thirds, leaves, stalks and roots (approx. 120 g)
- 12 fresh mint leaves
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 tsp ground coriander
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 egg
- 1 tbsp coconut flour
- 500 g lamb mince
Curry sauce
- 45 g ghee
- 3 cm piece fresh ginger
- 3 garlic cloves
- 120 g brown onion, cut into quarters
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 3 tsp fenugreek seeds
- 1 tbsp garam masala
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 240 g natural yoghurt
- 50 g water
- 400 g tomato passata
- 2 tbsp pouring (whipping) cream or coconut cream
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2156.7 kJ / 513.5 kcal
- Eiwitten
- 41.5 g
- Koolhydraten
- 16.5 g
- Vetten
- 29.4 g
- Verzadigd vet
- 14.9 g
- Vezels
- 13.4 g
- Natrium
- 745.1 mg
Alternatieve recepten
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 min
Chicken korma with cashews
30 min
Korma spice blend
5min
Chicken tikka masala
1h 10 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10 min
Lamb saag
1h 30min
Lamb korma
4h
Chilli beef with lemon feta
30 min
Bhuna gosht
1h 20 min
Tandoori paste
5min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min