Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 2 whole cloves
- 125 g brown onion, cut into wedges (4 cm)
- 25 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 3 garlic cloves
- 50 g roasted cashews, unsalted
- ½ - 1 fresh long red chilli, cut into halves and deseeded if preferred, plus extra cut into slices to garnish (optional)
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground turmeric
- 25 g tomato paste
- 20 g Korma spice blend (see Tips)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 60 g natural yoghurt
- 400 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1853.1 kJ / 441.2 kcal
- Eiwitten
- 23.9 g
- Koolhydraten
- 9.2 g
- Vetten
- 34 g
- Verzadigd vet
- 16.8 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 406.2 mg
Alternatieve recepten
Lamb korma
4h
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Korma spice blend
5min
Chicken jalfrezi
1h 50 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Lamb saag
1h 30min
Tandoori paste
5min
Coconut lamb curry
2 Std.
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1h 10 min