Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 180 g brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
- 20 g fresh ginger, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp sea salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in half (optional)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra to garnish
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2177.5 kJ / 518.5 kcal
- Eiwitten
- 30.9 g
- Koolhydraten
- 15.3 g
- Vetten
- 36.3 g
- Verzadigd vet
- 16.2 g
- Vezels
- 8.2 g
- Natrium
- 1095.3 mg
Alternatieve recepten
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Lamb saag
1 godz. 30 min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20min
Chicken korma with cashews
30 dk
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Korma spice blend
5 dk
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 dk
Creamy chicken curry and rice
45 min
Creamy beef curry
1h 15 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 dk
Tandoori paste
5 dk