Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 180 g brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
- 20 g fresh ginger, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp sea salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in half (optional)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra to garnish
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2177.5 kJ / 518.5 kcal
- Eiwitten
- 30.9 g
- Koolhydraten
- 15.3 g
- Vetten
- 36.3 g
- Verzadigd vet
- 16.2 g
- Vezels
- 8.2 g
- Natrium
- 1095.3 mg
Alternatieve recepten
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Creamy beef curry
1h 15 min
Biryani-style rice
1h 5min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 godz. 10 min
Korma spice blend
5min
Chicken korma with cashews
30min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Lamb saag
1h 30min