Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, cut into rounds
- 20 g oil of choice
- 1 brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g chicken thigh fillets or skinless chicken breast fillets, cut into cubes (3 cm) and patted dry with paper towel
- 1 ¼ tsp sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 2 fresh tomatoes (approx. 300 g), cut into 1-2 cm pieces
- 20 g tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 300 g basmati rice
- 550 g cold water
- 1 cinnamon quill
- 10 green cardamom pods, crushed
- 4 eggs, cold
- water (to the 1L fill level)
- Greek yoghurt, to serve
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 - 2 fresh long red chillies, sliced, to garnish
- cashews, toasted, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2440.7 kJ / 583.4 kcal
- Eiwitten
- 25.7 g
- Koolhydraten
- 76.1 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 814.4 mg
Alternatieve recepten
Chicken korma with cashews
30 min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Tandoori chicken
45 min
Prawn Biryani
1 godz. 15 min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 min
Chicken and Chinese sausage rice
50min
Jeera rice (Cumin rice)
20min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min