Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 800 - 1000 g bone-in skinless chicken thigh (4-6 pieces)
- 2 tsp ground turmeric
- 2 garlic cloves
- 1 onion, cut into halves
- 2 fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 cm fresh turmeric
- 1 pinch sea salt
- 3 tbsp coconut oil
- 120 g water
- 400 g coconut cream
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 4 makrut lime leaves
- 300 g fresh green beans, trimmed
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, plus extra to garnish
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra to garnish
- raw cashews, toasted and roughly chopped, to serve (optional)
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 12508.9 kJ / 2989.7 kcal
- Eiwitten
- 201.7 g
- Koolhydraten
- 89.1 g
- Vetten
- 218.2 g
- Verzadigd vet
- 167.2 g
- Vezels
- 24.8 g
- Natrium
- 1021.5 mg
Alternatieve recepten
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20min
Creamy beef curry
1h 15 min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai beef salad
1h 15 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35 min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30min
Indian kofta curry with broccoli rice
50min
Coconut poached chicken salad
45min
Coconut fish curry
1h 10min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min