Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing
- 1 tsp curry powder
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh kaffir lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 300 g peeled raw prawns
- 180 g bok choy, cut into pieces
- 100 g bean sprouts, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2138 kJ / 509.1 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 16.1 g
- Vetten
- 35.9 g
- Verzadigd vet
- 21.3 g
- Vezels
- 4.7 g
- Natrium
- 1071.8 mg
Alternatieve recepten
Quick massaman beef curry
40 min
Thai green chicken curry
30 min
Balti coconut fish curry
50 min
Curry laksa
45 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 godz. 45 min
Thai red chicken curry
30 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Thai beef salad
1h 15min
Beef rendang
6h 20min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min