Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 920 kJ / 219 kcal
- Eiwitten
- 19.4 g
- Koolhydraten
- 5.3 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 977.2 mg
Alternatieve recepten
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Thai red pork curry
35min
Thai red chicken curry
30min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Thai green chicken curry
30min
Chiang Mai noodles
25 Min
Prawn and chicken laksa
40min
Goan prawn curry
25 Min
Thai red curry paste
15 Min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1 godz. 50 min
Quick massaman beef curry
40min
Hot and sour prawn soup
45 Min