Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 920 kJ / 219 kcal
- Eiwitten
- 19.4 g
- Koolhydraten
- 5.3 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 977.2 mg
Alternatieve recepten
Thai red curry paste
15min
Thai green chicken curry
30min
Balti coconut fish curry
50min
Thai red chicken curry
30min
Prawn and chicken laksa
40min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Prawn noodle curry
10min
Asian-style mussels
30min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Goan prawn curry
25min