Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives

Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives

4.2 85 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 30min
6 portions

Ingrediënten

  • fresh parsley leaves only
    4 sprigs
  • smoked almonds
    30 g
  • garlic cloves
    3
  • onion (approx. 150 g), cut in half
    1
  • olive oil
    40 g
  • smoked paprika
    1 tbsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground cinnamon
    2 pinches
  • saffron threads
    1 pinch
  • preserved lemon rind, rinsed and cut into 1 cm pieces, plus 1 tsp preserved lemon liquid (see Tips)
    40 g
  • water
    300 g
  • Chicken stock powder or paste (see Tips)
    1 tbsp
  • pitted Medjool dates cut into pieces
    4
  • chicken thigh fillet cut into pieces (3 cm)
    800 g
  • pitted green olives cut in half
    10
  • cooked couscous to serve

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1328.8 mg
Eiwitten 25.8 g
Calorieën 1395.4 kJ / 332.2 kcal
Vetten 22.4 g
Vezels 3.5 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraten 5.8 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...