Compatibele versies
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Eiwitten
- 27.5 g
- Koolhydraten
- 43.5 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1041.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chilli beef with lemon feta
30min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
1 Std. 15 Min
Indian kofta curry with broccoli rice
50min
Chilli con carne
40min
Harissa lamb with green couscous
40min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Chicken picadillo cups
40min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50 min
Layered lamb curry
1h
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 Std. 15 Min
Lamb saag
1h 30min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min