Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g plain flour
- 2 tsp dried fennel seeds
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 3 tbsp to fry
- 200 g brown onion, cut into 3 cm pieces
- 100 g celery, cut into 3 cm pieces
- 100 g carrot, cut into 3 cm pieces
- 250 g water
- 200 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 2 sprigs fresh thyme
- 1 orange, juice and 3 strips of peel, no white pith
- 1500 g beef shin (approx. 8 pieces, 2 cm thickness)
- 12 dried pitted prunes
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into 3 cm pieces
Orange and fennel salad
- 1 fennel bulb, cut in pieces (4 x 4 x 7 cm), fronds reserved to garnish
- 3 celery stalks, trimmed
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- ½ orange, zest only, no white pith
- 2 tbsp orange juice
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3787.2 kJ / 905.2 kcal
- Eiwitten
- 86.1 g
- Koolhydraten
- 42.7 g
- Vetten
- 41 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 680.1 mg
Alternatieve recepten
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 Min
The best ricotta gnocchi
3 Std. 45 Min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2 Std. 10 Min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Swedish meatballs and mash
50min
Yiayia's Pastitsio
1 Std. 40 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min