Sticky pork belly with jasmine rice

Sticky pork belly with jasmine rice

4.7 179 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u.
4 portions

Ingrediënten

  • jasmine rice rinsed and drained
    300 g
  • dried shiitake mushrooms
    10 g
  • water
    650 g
  • brown sugar
    80 g
  • piece fresh ginger
    3 cm
  • garlic cloves
    2
  • spring onions/green onions cut into pieces (2 cm), 1 x thinly sliced to garnish
    7
  • light soy sauce
    30 g
  • dark soy sauce
    30 g
  • oyster sauce
    20 g
  • Chinese cooking wine
    40 g
  • boneless pork belly rindless, cut into pieces (2 cm thick x 4 cm)
    800 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • sesame oil
    1 tsp
  • sesame seeds to garnish
    2 tsp

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1139.2 mg
Eiwitten 26.5 g
Calorieën 6067 kJ / 1450.1 kcal
Vetten 108.6 g
Vezels 2.4 g
Verzadigd vet 39.1 g
Koolhydraten 86.9 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...