Chicken and Chinese sausage rice

Chicken and Chinese sausage rice

4.3 124 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 50min
6 portions

Ingrediënten

  • dried shiitake mushroom stems removed, cut into slices
    20 g
  • boiling water to soak
  • skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (4 cm)
    650 - 700 g
  • light soy sauce
    40 g
  • oyster sauce
    50 g
  • dark soy sauce
    20 g
  • ground white pepper
    1 tsp
  • sesame oil
    1 tsp
  • garlic cloves
    3
  • fresh ginger cut into pieces (1-2 cm)
    20 g
  • Chinese sausages (approx. 120 g), cut into slices
    2
  • vegetable oil
    20 g
  • water
    360 g
  • Shaoxing wine (optional)
    30 g
  • white sugar
    ½ tsp
  • jasmine rice rinsed
    350 g
  • spring onions/shallots sliced, to garnish
    1 - 2 sprigs

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1239.4 mg
Eiwitten 35.3 g
Calorieën 2495.5 kJ / 596.4 kcal
Vetten 21.7 g
Vezels 1.5 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraten 61.2 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...