Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g dried shiitake mushroom, stems removed, cut into slices
- boiling water, to soak
- 650 - 700 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 40 g light soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 1 tsp ground white pepper
- 1 tsp sesame oil
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut into pieces (1-2 cm)
- 2 Chinese sausages (approx. 120 g), cut into slices
- 20 g vegetable oil
- 360 g water
- 30 g Shaoxing wine (optional)
- ½ tsp white sugar
- 350 g jasmine rice, rinsed
- 1 - 2 sprigs spring onions/shallots, sliced, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2495.5 kJ / 596.4 kcal
- Eiwitten
- 35.3 g
- Koolhydraten
- 61.2 g
- Vetten
- 21.7 g
- Verzadigd vet
- 6.6 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 1239.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Korean fried chicken
4h
Hakka Rice Wine Chicken
1 Std. 25 Min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35 Min
Ginger sesame oil chicken
25min
Honey BBQ Chicken
1h
Niu rou mian (beef noodles)
35 Min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Apricot Chicken
35 Min
Chinese-style chicken
25min
Chicken teriyaki
20 Min