Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawn Marinade
- 250 g prawns, peeled, deveined
- 20 g chilli powder
- 10 g lemon juice
- 5 g palm sugar
- 20 g water
- 1 tsp turmeric powder
- ½ tsp cumin powder
- 1 pinch fennel powder
- ½ tsp coriander powder
- ½ tsp curry powder
- 1 pinch garam masala
- 1 tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground black pepper
Biryani
- 15 g ghee
- 25 g cooking oil
- 2 onions, thinly sliced
- 1 tbsp ginger garlic paste (see tip)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 cardamom pods
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- 1 green chilli, deseeded, thinly sliced
- ¼ tsp garam masala
- 1 tomato, cut in small cubes
- 1 tbsp Greek yogurt
- 20 g coriander leaves
- 20 mint leaves
- 20 g raisins, plus extra for garnishing
- 1100 g water
- ½ tsp salt
- 250 g Basmati rice, rinsed
- 50 g coconut milk
- 20 g cashew nuts, toasted, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1434 kJ / 343 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 11 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 462 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Paal Appam
9h 30min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Rasam
20 min
Whole fish curry
45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Idli
15hod. 40min
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Malabar Prawn Curry
1h 25 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min