
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sri Lankan curry powder
- 25 g coriander seeds
- 10 g cumin seeds
- ¾ tsp fenugreek seeds
- 1 tsp fennel seeds
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp whole cloves
- ¼ tsp cardamom seeds (see Tips)
- ¼ tsp black mustard seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 2 sprigs fresh curry leaves
Lamb curry
- 350 - 400 g lamb backstrap
- 200 g tri-colour quinoa
- 400 g water, plus extra for soaking
- 360 g brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 20 g coconut oil
- 1 - 2 dried red chillies, trimmed and cut into halves
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 sprig fresh curry leaves, leaves only
- ½ tsp paprika
- ¼ - 1 tsp chilli powder (optional)
- ¼ tsp ground turmeric
- 2 stalks fresh lemongrass, bruised and cut into halves
- salt, to taste
- 350 g pumpkin, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- 100 g frozen baby peas
- 270 g coconut milk
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2668 kJ / 635.3 kcal
- Eiwitten
- 43.5 g
- Koolhydraten
- 49.6 g
- Vetten
- 26.7 g
- Verzadigd vet
- 15.2 g
- Vezels
- 13.8 g
- Natrium
- 238.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Thai green chicken curry
30min
Thai red chicken curry
30min
Creamy coconut chicken curry
30min
Chilli beef with lemon feta
30min
Pork with black bean sauce
30min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Thai red pork curry
35min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Harissa lamb with green couscous
40min
Mongolian lamb hot pot
3 godz. 25 min
Pulled pork with apple and fennel salad
2h 45min