
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken rice
- 100 g red cabbage cut into pieces (5-6 cm)
- 1 carrot (approx. 100 g), cut into matchsticks
- 1000 g water
- 250 g jasmine rice
- 1 tsp salt plus extra to season
- 500 g chicken tenderloins cut into strips (approx. 2 cm wide)
- 2 tsp sesame oil
- fresh ground black pepper to season
Korean barbecue sauce
- 2 garlic cloves
- 1 long red chilli deseeded if preferred
- 3 cm piece fresh ginger peeled
- 40 g soy sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 60 g water
- 60 g soft dark brown sugar
- 2 eggs lightly beaten
- 1 pinch salt to season
- 1 pinch ground black pepper to season
Assembly
- 130 g bean sprouts
- 50 g fresh baby spinach leaves
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 2 spring onions/shallots white part only, cut into thin slices for garnishing
- 1 tsp black sesame seeds for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 338.7 kcal / 1422.7 kJ
- Eiwitten
- 25.9 g
- Vetten
- 5.4 g
- Koolhydraten
- 45.3 g
- Vezels
- 2.9 g
- Verzadigd vet
- 1.4 g
- Natrium
- 923.5 mg