Tomato and red lentil soup

Tomato and red lentil soup

3.3 68 beoordelingen
Voorbereiding. 5min
Totaal 30min
6 portions

Ingrediënten

  • red lentils
    120 g
  • whole black peppercorns
    5
  • ripe tomatoes cut into halves
    900 g
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • tomato paste
    75 g
  • white wine vinegar
    1 tsp
  • raw sugar
    1 - 1 ½ tsp
  • fresh parsley leaves only, plus extra chopped for garnishing
    5 sprigs
  • water
    750 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • sea salt to serve
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to serve
    1 - 2 pinches

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1114.7 mg
Eiwitten 8.4 g
Calorieën 554.2 kJ / 131.8 kcal
Vetten 2.1 g
Vezels 5.8 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraten 17.2 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...