Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Basic vegetable stock
- 90 g onion, cut into halves
- 110 g leek, white part only, cut into quarters
- 260 g carrots, cut into quarters
- 130 g sweet potato, cut into pieces (3 cm)
- 120 g celery stalks, cut into quarters
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley
- 1 dried bay leaf
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1300 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground pepper
Spiced lentil soup
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp salt
- 200 g red lentils, rinsed and drained
- 400 g canned diced tomatoes
- 120 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (1-2 cm )
- 400 g canned mixed beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g kale, leaves only (stalks removed) and torn into pieces
- 4 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, cut into pieces
- 60 g Greek-style natural yoghurt (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1096.2 kJ / 261 kcal
- Eiwitten
- 11.7 g
- Koolhydraten
- 29.9 g
- Vetten
- 7.7 g
- Verzadigd vet
- 1.4 g
- Vezels
- 11.1 g
- Natrium
- 966.8 mg
Alternatieve recepten
Hearty seven vegetable soup
30min
Tuscan bean soup
40min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Tomato and lentil dahl
35min
Chunky mixed vegetable soup
50min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Hearty lentil chilli
50min
Tuscan bean soup
30min
Lentil curry (dahl)
30min
Vegetable chilli
50min
Tomato and red lentil soup
30min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min