Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 carrot (approx. 170 g), cut into pieces
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp mustard seeds
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 30 g olive oil
- ½ - 1 tsp garam masala
- 2 tsp ground turmeric
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 400 g water
- 400 g canned coconut milk
- 230 g red lentils
- 350 g fresh tomatoes, cut into pieces
- 80 g lime juice (approx. 4 limes)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2000 kJ / 476.2 kcal
- Eiwitten
- 17.3 g
- Koolhydraten
- 38.4 g
- Vetten
- 25.2 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 14.2 g
- Natrium
- 155.5 mg
Alternatieve recepten
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Tarka dal
30 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Potato and green pea curry
50 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Baingan ka bharta
1h 20 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Amritsari dal
26h