Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g red lentils
- 500 g water
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pandan leaf, tied into a knot
- 60 g coconut cream
- 60 g oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 1 red onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 2 fresh bird's eye chillies (green or red), deseeded if preferred
- 1 sprig fresh curry leaves
- 1 fresh tomato, cut into cubes (1 cm)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1034 kJ / 246.2 kcal
- Eiwitten
- 9.6 g
- Koolhydraten
- 20.5 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 387 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tarka dal
30 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Tomato and lentil dahl
35 min
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
Sambhar
1 godz. 30 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Amritsari dal
26 Std.
Gobi masala
30 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Summer dahl
35 min