Apparaten en accessoires
Lentil curry (dahl)
Voorbereiding. 20min
Totaal 30min
6 portions
Ingrediënten
-
red lentils200 g
-
water500 g
-
salt1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
pandan leaf tied into a knot1
-
coconut cream60 g
-
oil60 g
-
black mustard seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
fenugreek seeds½ tsp
-
red onion cut into halves1
-
garlic clove1
-
fresh bird's eye chillies (green or red), deseeded if preferred2
-
fresh curry leaves1 sprig
-
fresh tomato cut into cubes (1 cm)1
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
387 mg
Eiwitten
9.6 g
Calorieën
1034 kJ /
246.2 kcal
Vetten
13 g
Vezels
4.4 g
Verzadigd vet
3.6 g
Koolhydraten
20.5 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Caribbean curry
40min
Gobi masala
30min
Rogani kumbh
45min
Tarka dal
30min
Ala hodi (Potato curry)
40min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Baingan ka bharta
1u. 20min
Amritsari dal
26u.
Sabji (vegetable) curry
30min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Chhole (chickpea curry)
35min
Tomato and lentil dahl
35min