Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coriander chilli chutney
- 120 g fresh coriander (2-3 bunches), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
- 50 g fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (approx. 2-3 chillies)
- 1 tbsp lemon juice
- 50 g olive oil
- 1 tsp sea salt
Tarka dal
- 250 g red lentils
- hot water, for soaking
- 2 tbsp ghee (see Tips)
- ¼ tsp cumin seeds
- 20 fresh curry leaves
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into halves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into halves
- 600 g water
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground turmeric
- 200 g fresh tomatoes, cut into pieces (2 cm) (see Tips)
- 2 tbsp lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1354.3 kJ / 322.3 kcal
- Eiwitten
- 16.8 g
- Koolhydraten
- 35.7 g
- Vetten
- 10.8 g
- Verzadigd vet
- 5.7 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 611.2 mg
Alternatieve recepten
Paneer makhani
45min
Rajma (kidney bean curry)
45min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Bombay aloo
40min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Sambhar
1h 30min
Mint and peanut chutney
35 min
Dosa with spiced potato filling
17h 40 min
Baingan ka bharta
1h 20min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Gobi masala
30 min
Amritsari dal
26 Std.