Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp sea salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste (see Tips)
- 120 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger, cut into pieces
- 200 g extra virgin olive oil, plus extra to preserve
Tandoori chicken
- extra virgin olive oil, to grease
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g Greek yoghurt (see Tips)
- fresh mint leaves, to garnish
- lemon wedges, to serve
- chutney of choice, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1513.6 kJ / 360.4 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 10 g
- Vetten
- 23.4 g
- Verzadigd vet
- 7.7 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 688.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Korma spice blend
5 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25h 35min
Ras el hanout
10min
Biryani-style rice
1h 5 min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Korean fried chicken
4 godz.
Tandoori chicken
45 min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40min
Southern-style chicken
40min
Tandoori paste
5 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min