Butterflied chilli lemon chicken and rice

Butterflied chilli lemon chicken and rice

4.6 17 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u. 45min
4 portions

Ingrediënten

Parsley butter
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • salted butter softened
    30 g
Chilli and lemon oil
  • garlic cloves
    3
  • oil
    80 g
  • lemon juice
    40 g
  • dried chilli flakes
    2 tsp
  • paprika
    2 tsp
  • sea salt
    1 tsp
Chicken
  • whole chicken spatchcock and scored (see Tips)
    1
  • red capsicum sliced into thick strips
    1
  • yellow capsicum sliced into thick strips
    1
Rice and corn
  • long-grain white rice
    300 g
  • water
    1000 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • corn cobs husks and silk removed, broken into pieces
    2
  • fresh parsley leaves only, to garnish

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 795.2 mg
Eiwitten 71.6 g
Calorieën 5501.5 kJ / 1314.9 kcal
Vetten 79.2 g
Vezels 4 g
Verzadigd vet 20.3 g
Koolhydraten 77.3 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...