Tandoori chicken

Tandoori chicken

4.8 88 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 45min
6 portions

Ingrediënten

Tandoori paste
  • coriander seeds
    1 tbsp
  • cumin seeds
    1 ½ tbsp
  • cardamom pod (black)
    6
  • whole cloves
    10
  • Kashmiri chilli powder
    2 tbsp
  • ground turmeric
    1 tbsp
  • ground cinnamon
    2 tbsp
  • salt
    1 tbsp
  • brown sugar
    60 g
  • tomato paste
    120 g
  • garlic paste (see Tips)
    120 g
  • ginger paste (see Tips)
    80 g
  • olive oil plus extra for preserving
    200 g
Tandoori chicken
  • water for soaking
  • oil for greasing
  • chicken thigh fillet cut into pieces (3 cm)
    800 g
  • lemon juice only
    ½
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • natural yoghurt
    200 g
  • ghee (see Tips)
    30 g
  • fresh mint leaves for garnishing
  • lemon wedges, to serve

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portions

Natrium 688.3 mg
Eiwitten 26.9 g
Calorieën 1515.7 kJ / 360.8 kcal
Vetten 23.4 g
Vezels 2.4 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraten 10.1 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...