Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste
- 120 g garlic paste (see Tips)
- 80 g ginger paste (see Tips)
- 200 g olive oil, plus extra for preserving
Tandoori chicken
- water, for soaking
- oil, for greasing
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g natural yoghurt
- 30 g ghee (see Tips)
- fresh mint leaves, for garnishing
- lemon wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1515.7 kJ / 360.8 kcal
- Eiwitten
- 26.9 g
- Koolhydraten
- 10.1 g
- Vetten
- 23.4 g
- Verzadigd vet
- 7.7 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 688.3 mg
Alternatieve recepten
Garlic paste
20min
Bhuna gosht
1h 20min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Ginger paste
15min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1h 10min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Madras curry powder
15min
Tandoori paste
5 dk
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Rogan josh
1 godz. 35 min