Apparaten en accessoires
Tandoori chicken
Voorbereiding. 20min
Totaal 45min
6 portions
Ingrediënten
Tandoori paste
-
coriander seeds1 tbsp
-
cumin seeds1 ½ tbsp
-
cardamom pod (black)6
-
whole cloves10
-
Kashmiri chilli powder2 tbsp
-
ground turmeric1 tbsp
-
ground cinnamon2 tbsp
-
salt1 tbsp
-
brown sugar60 g
-
tomato paste120 g
-
garlic paste (see Tips)120 g
-
ginger paste (see Tips)80 g
-
olive oil plus extra for preserving200 g
Tandoori chicken
-
water for soaking
-
oil for greasing
-
chicken thigh fillet cut into pieces (3 cm)800 g
-
lemon juice only½
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
natural yoghurt200 g
-
ghee (see Tips)30 g
-
fresh mint leaves for garnishing
-
lemon wedges, to serve
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portions
Natrium
688.3 mg
Eiwitten
26.9 g
Calorieën
1515.7 kJ /
360.8 kcal
Vetten
23.4 g
Vezels
2.4 g
Verzadigd vet
7.7 g
Koolhydraten
10.1 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Flavours of India
98 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je het ook leuk...
Chicken tikka masala with saffron rice
4u. 40min
Tandoori paste
5min
Madras curry powder
15min
Pilau rice
30min
Ginger paste
15min
Garlic paste
20min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1u. 10min
Chicken 65 and green chutney
1u. 5min
Murgh makhani (Butter chicken)
1u. 15min
Rogan josh
1u. 35min
Bhuna gosht
1u. 20min