Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ginger beef marinade
- 1 garlic clove
- 15 g fresh ginger, peeled and cut into slices
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 200 g beef rump steak, cut into thin strips (approx. 3 x 0.5 cm)
- 2 tsp cornflour
- 15 g honey
- 70 g teriyaki sauce
- 20 g sesame oil
- 20 g sake
- 15 g lime juice
Rice
- 180 g short-grain white rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt, plus extra to season
Ginger beef and sugar snap peas
- 10 g sesame oil
- 250 g sugar snap peas, trimmed
- 6 spring onions/shallots, cut into thin slices (5 mm)
- 1 tsp toasted sesame seeds, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3270.9 kJ / 778.8 kcal
- Eiwitten
- 36.1 g
- Koolhydraten
- 107.4 g
- Vetten
- 20.1 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 11.9 g
- Natrium
- 2426.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken teriyaki
20 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Pad kra pow
45min
Chinese pork with vegetables
1h 20min
Korean barbecue pork with rice salad
40min
Prawn and chicken laksa
40min
Nasi goreng
40min
Curry lamb soup (TM6)
5 godz. 10 min
Kung Pao chicken
1h 30min
Layered lamb curry
1h
Chinese five spice beef cheeks
4h 25 min
Niu rou mian (beef noodles)
35 min