Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ginger beef marinade
- 1 garlic clove
- 15 g fresh ginger, peeled and cut into slices
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 200 g beef rump steak, cut into thin strips (approx. 3 x 0.5 cm)
- 2 tsp cornflour
- 15 g honey
- 70 g teriyaki sauce
- 20 g sesame oil
- 20 g sake
- 15 g lime juice
Rice
- 180 g short-grain white rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt, plus extra to season
Ginger beef and sugar snap peas
- 10 g sesame oil
- 250 g sugar snap peas, trimmed
- 6 spring onions/shallots, cut into thin slices (5 mm)
- 1 tsp toasted sesame seeds, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3270.9 kJ / 778.8 kcal
- Eiwitten
- 36.1 g
- Koolhydraten
- 107.4 g
- Vetten
- 20.1 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 11.9 g
- Natrium
- 2426.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Honey BBQ Chicken
1 Std.
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Chicken teriyaki
20 Min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Pad kra pow
45min
Kung Pao chicken
1 Std. 30 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25min
Fish with ginger lime sauce
35 Min