Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 140 g brown onion, cut into quarters
- 130 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 130 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 3 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (3-4 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 100 g red wine
- 6 anchovy fillets
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tbsp fennel seeds, lightly crushed
- 300 g canned chopped tomatoes
- 25 g tomato paste
- 1 tsp dried rosemary
- 1 tsp dried thyme
- 50 g shaved Parmesan cheese
- 1 - 2 sprigs fresh basil, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2306.9 kJ / 549.3 kcal
- Eiwitten
- 49 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 34.8 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 5.5 g
- Natrium
- 758.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 godz. 35 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Chinese five spice beef cheeks
4 Std. 25 Min
Risotto verde (TM6)
30min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Beef cheek Bourguignon
5h 25min
Beef brisket chilli con carne
7 godz.
Beef and mushroom stroganoff
40min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Coconut poached chicken salad
45min
Beef and potato massaman curry
2 godz. 10 min
Lamb shanks with risoni and feta
3 godz. 50 min