Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 6 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 tsp salt
- 1 tbsp white sugar
- 4 garlic cloves
- 1 tbsp fish sauce
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 4 makrut lime leaves
- 1 eschalot
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp sesame oil
- 20 g vegetable oil
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2139.9 kJ / 509.5 kcal
- Eiwitten
- 22.9 g
- Koolhydraten
- 35.1 g
- Vetten
- 31.2 g
- Verzadigd vet
- 7.8 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 2012.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Asian chicken noodle salad
45 Min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2 Std. 25 Min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 Std.
Coconut poached chicken salad
45 Min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 Std. 15 Min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min
Thai-style grilled pork skewers
7 Std. 25 Min
Chiang Mai noodles
25min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 Std. 5 Min
Korean barbecue chicken with rice
45 Min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 Min