Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried red lentils
- 400 g filtered water, plus extra for soaking
- 20 g coconut oil
- 1 red capsicum (approx. 160 g), deseeded and cut into quarters
- 1 - 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce (approx. 1 chilli)
- 4 garlic cloves
- 1 red onion (approx. 160 g), cut into quarters
- 2 tomatoes, cut into quarters
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp cacao powder
- 400 g pumpkin, peeled and cut into cubes (1-2 cm)
- 2 tsp red wine vinegar
- 1 ½ tsp stock paste (see Tips)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained, (approx. 250 g after draining)
- 40 g lime juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1679 kJ / 399.8 kcal
- Eiwitten
- 22.8 g
- Koolhydraten
- 50.1 g
- Vetten
- 8.2 g
- Vezels
- 14.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Caribbean curry
40 Min
Vegetarian chilli
35 Min
Potato and green pea curry
50 Min
Rendang curry
30 Min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Lentil bolognese
30 Min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min
Vegetable chilli
50 Min
Three-bean shepherd's pie
26h
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min