Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried red lentils
- 400 g filtered water, plus extra for soaking
- 20 g coconut oil
- 1 red capsicum (approx. 160 g), deseeded and cut into quarters
- 1 - 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce (approx. 1 chilli)
- 4 garlic cloves
- 1 red onion (approx. 160 g), cut into quarters
- 2 tomatoes, cut into quarters
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp cacao powder
- 400 g pumpkin, peeled and cut into cubes (1-2 cm)
- 2 tsp red wine vinegar
- 1 ½ tsp stock paste (see Tips)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained, (approx. 250 g after draining)
- 40 g lime juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1679 kJ / 399.8 kcal
- Eiwitten
- 22.8 g
- Koolhydraten
- 50.1 g
- Vetten
- 8.2 g
- Vezels
- 14.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lentil bolognese
30 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Vegetarian chilli
35 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Vegetable chilli
50 min
Summer dahl
35 min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Rendang curry
30 min
Caribbean curry
40 min