Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 eggplant (approx. 500 g), cut into slices (0.5-1 cm thickness)
- salt, for sprinkling
- 200 g dried red lentils
- filtered water, for soaking
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ground black pepper, to taste
Lentil moussaka
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 red onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 400 g canned tomatoes
- 120 g filtered water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried oregano
- ground nutmeg, for sprinkling
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 35.7 g
- Vetten
- 16.1 g
- Vezels
- 9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sweet potato lasagne
1h 20min
Vegan gravy
40min
Sweet and sour tempeh
50min
Savoury tofu quiche
1 godz. 30 min
Vegan mayonnaise
15 Min
Plant-based parmesan
5 min
Harvest nut roast with gravy
1 godz. 30 min
Leek quiche
1h 20min
Tofu scramble
25min
Pulled BBQ jackfruit
25min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Vegan walnut and black bean burger
4sa 40 dk