Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 eggplant (approx. 500 g), cut into slices (0.5-1 cm thickness)
- salt, for sprinkling
- 200 g dried red lentils
- filtered water, for soaking
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ground black pepper, to taste
Lentil moussaka
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 red onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 400 g canned tomatoes
- 120 g filtered water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried oregano
- ground nutmeg, for sprinkling
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 35.7 g
- Vetten
- 16.1 g
- Vezels
- 9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Leek quiche
1h 20min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Chilli con tempeh
20 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Sweet and sour tempeh
50min
Vegan mayonnaise
15 min
Mushroom stroganoff
20 min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Mixed mushroom burgers
50min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min