Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 230 g spelt flour
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp salt
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 100 g dairy free margarine
- 100 g almond milk
Filling
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 100 g canned baby beetroot, drained and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 150 g leek, white part only, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 350 g firm tofu, cut into pieces (3 cm)
- 150 g almond milk
- 2 tsp nutritional yeast
- 2 pinches ground black pepper
- 3 tsp onion salt
- 3 tsp dried basil
- 100 g frozen broad beans, thawed and shelled
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1376.1 kJ / 327.6 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 25.8 g
- Vetten
- 17.6 g
- Verzadigd vet
- 3.4 g
- Vezels
- 6.9 g
- Natrium
- 808.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan gravy
40min
Vegan mayonnaise
15min
Tofu 'sour cream'
5 min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min
Vegan moussaka
1h 50min
Leek quiche
1 godz. 20 min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 godz. 5 min
Tofu scramble
25min
Chilli con tempeh
20min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min