Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 sweet potatoes (approx. 600 g), peeled and cut into thin slices lengthways (approx. 3-5 mm)
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 40 g nutritional yeast (see Tips)
- ¼ tsp salt
Lasagne
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 celery stalk, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 1 carrot, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- extra virgin olive oil, for greasing
- 1 tsp dried oregano
- 170 g tri-colour quinoa
- 200 g filtered water
- 2 tbsp tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 1 tbsp red wine vinegar
- ¼ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 80 g vegan cheese, grated (see Tips)
- fresh basil leaves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1835.8 kJ / 437.1 kcal
- Eiwitten
- 16.3 g
- Koolhydraten
- 55.8 g
- Vetten
- 14.3 g
- Vezels
- 13.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Butternut mac and cheese
45min
Potato and green pea curry
50min
Hearty lentil chilli
50min
Sweet and sour tempeh
50min
Rendang curry
30 Min
Lentil bolognese
30 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min