Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g dried red lentils (see Tips)
- 1000 g filtered water, plus extra for soaking
- 1 tsp extra virgin olive oil
- ¾ tsp salt
- 1 apple, peeled, cored and cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- ½ tsp lemon juice
- 3 - 4 tbsp vegan mayonnaise (see Tips)
- 1 ½ tsp nutritional yeast (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 902.6 kJ / 214.9 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 10.9 g
- Vezels
- 4.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sweet and sour tempeh
50min
Lentil bolognese
30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Millet cashew stir-fry
30min
Mixed mushroom burgers
50min
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 Std. 20 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40 min