Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g dried red lentils (see Tips)
- 1000 g filtered water, plus extra for soaking
- 1 tsp extra virgin olive oil
- ¾ tsp salt
- 1 apple, peeled, cored and cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- ½ tsp lemon juice
- 3 - 4 tbsp vegan mayonnaise (see Tips)
- 1 ½ tsp nutritional yeast (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 902.6 kJ / 214.9 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 10.9 g
- Vezels
- 4.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetarian chilli
35 min
Falafel with beetroot hommus
20min
Pea and garden mint fritters
25p
Lentil bolognese
30 Min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Vegan moussaka
1óra 50p
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Black bean enchiladas
1h 20min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1óra 50p
Tofu scramble
25p
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min