Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 fresh chilli, deseeded if preferred
- 200 g tempeh, cut into cubes (1-2 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 cinnamon quill
- 1 tbsp tamari
- 1 tbsp mustard powder
- 50 g tomato paste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 tbsp raw sugar (optioneel)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 3 sprigs fresh coriander leaves, to serve
- 100 - 150 g grated cheddar cheese, to serve (optional)
- 200 g sour cream, to serve (see Tips)
- tortillas, cut into wedges and toasted (see Tips)
- lime, cut into wedges to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3633 kJ / 865 kcal
- Eiwitten
- 30.4 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 63.2 g
- Verzadigd vet
- 24.9 g
- Vezels
- 12.3 g
- Natrium
- 1743.8 mg
Alternatieve recepten
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Sweet and sour tempeh
50 min
Lentil bolognese
30 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Honey ginger tofu with greens
2h 25min
Tempeh bolognaise
30 min
Vegetarian chilli
35 min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Soba noodle mee goreng
40 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Pulse and pumpkin curry
30 min