Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 fresh chilli, deseeded if preferred
- 200 g tempeh, cut into cubes (1-2 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 cinnamon quill
- 1 tbsp tamari
- 1 tbsp mustard powder
- 50 g tomato paste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 tbsp raw sugar (optioneel)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 3 sprigs fresh coriander leaves, to serve
- 100 - 150 g grated cheddar cheese, to serve (optional)
- 200 g sour cream, to serve (see Tips)
- tortillas, cut into wedges and toasted (see Tips)
- lime, cut into wedges to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3633 kJ / 865 kcal
- Eiwitten
- 30.4 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 63.2 g
- Verzadigd vet
- 24.9 g
- Vezels
- 12.3 g
- Natrium
- 1743.8 mg
Alternatieve recepten
Tempeh bolognaise
30 Min
Vegetarian chilli
35 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Hearty lentil chilli
50min
Sweet and sour tempeh
50min
Rendang curry
30 Min
Mushroom stroganoff
20 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Seitan Chilli
25 Min