Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 6 spring onions/shallots (approx. 100 g), trimmed and cut into quarters
- 1 garlic clove
- ¼ tsp mustard powder
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp dried thyme
- ¼ tsp salt, plus extra to serve
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to serve
- 1 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- 70 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (1 cm)
- 70 g fresh sweet corn kernels (see Tips)
- 350 g firm tofu, cut into cubes (2 cm)
- 30 g fresh baby spinach leaves, cut or torn into pieces
- 6 sprigs fresh chives, cut into thin slices
- 20 g lemon juice, to taste
- 4 slices rye bread, toasted, to serve
- 1 avocado, flesh only, cut into slices, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1448 kJ / 344.8 kcal
- Eiwitten
- 15.8 g
- Koolhydraten
- 20.3 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 2.6 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 325 mg
Alternatieve recepten
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Chilli con tempeh
20 Min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 godz. 50 min
Mixed mushroom burgers
50 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 Min
Vegan mayonnaise
15 Min
Sweet and sour tempeh
50 min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Honey ginger tofu with greens
2h 25min