Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 6 spring onions/shallots (approx. 100 g), trimmed and cut into quarters
- 1 garlic clove
- ¼ tsp mustard powder
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp dried thyme
- ¼ tsp salt, plus extra to serve
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to serve
- 1 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- 70 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (1 cm)
- 70 g fresh sweet corn kernels (see Tips)
- 350 g firm tofu, cut into cubes (2 cm)
- 30 g fresh baby spinach leaves, cut or torn into pieces
- 6 sprigs fresh chives, cut into thin slices
- 20 g lemon juice, to taste
- 4 slices rye bread, toasted, to serve
- 1 avocado, flesh only, cut into slices, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1448 kJ / 344.8 kcal
- Eiwitten
- 15.8 g
- Koolhydraten
- 20.3 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 2.6 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 325 mg
Alternatieve recepten
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 godz. 50 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Hearty lentil chilli
50min
Sweet and sour tempeh
50min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 Min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Vegan gravy
40min
Vegan mayonnaise
15min
Plant-based parmesan
5 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Savoury tofu quiche
1h 30min