Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 80 g celery, cut into pieces
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 50 g roasted red capsicum
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 1 tbsp tomato paste
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- ¼ tsp salt
- 1 lime, zested and juiced (1 tsp juice), plus extra lime wedges to serve
- 70 g sour cream
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 922.5 kJ / 219.5 kcal
- Eiwitten
- 6.5 g
- Koolhydraten
- 12.5 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 5.7 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 588.6 mg
Alternatieve recepten
Smoky Mexican bean soup
35 min
Tuscan bean soup
40 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Spicy cauliflower soup
20min
Curried carrot and ginger soup
40 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Vegetable chilli
50 min
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Creamy tomato and basil soup
30 min
Indian spiced sweet potato soup
25 min