Curried carrot and ginger soup

Curried carrot and ginger soup

4.7 199 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 40min
6 portions

Ingrediënten

  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled and sliced
    5 cm
  • butter
    60 g
  • curry powder plus extra ¼ teaspoon for chickpeas
    1 - 2 tsp
  • carrots cut into pieces
    4
  • Granny Smith apples peeled, cored and cut into pieces
    1 - 2
  • water
    500 g
  • Meat stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • tomato paste
    2 tbsp
  • dried bay leaves
    2
  • canned chickpeas rinsed and well drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • ground black pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • sea salt to taste
    ¼ tsp
  • olive oil to taste
    1 tbsp
  • pouring (whipping) cream
    250 g

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 999.7 mg
Eiwitten 6.1 g
Calorieën 1580 kJ / 376 kcal
Vetten 28 g
Vezels 8.1 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraten 22.9 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...