Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Caribbean spice mix
- 1 ½ tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 1 ½ tbsp black mustard seeds
- 1 ½ tbsp black peppercorns
- ½ tbsp cayenne pepper
- 3 tsp ground turmeric
Curry
- 100 g fresh baby spinach leaves
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, cut into halves and deseeded if preferred
- 40 g coconut oil
- 230 g coconut milk
- 1 cinnamon quill
- 20 g lime juice
- 150 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g butternut pumpkin, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 red capsicum (approx. 200 g), deseeded and cut into strips
- 140 g fresh green beans, trimmed and cut into halves
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 300 g vine-ripened tomatoes, cut into eighths
- salt, to taste (optional)
- 100 g Greek-style natural yoghurt
- fresh coriander leaves, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1100.8 kJ / 262 kcal
- Eiwitten
- 8.2 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vetten
- 16.2 g
- Verzadigd vet
- 11.6 g
- Vezels
- 9.1 g
- Natrium
- 690.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetarian chilli
35min
Pulse and pumpkin curry
30min
Tomato and lentil dahl
35min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Rendang curry
30min
Black bean enchiladas
1h 20min
Sabji (vegetable) curry
30min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Potato and green pea curry
50min
Vegetable chilli
50min
Hearty lentil chilli
50min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min