Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Everyday Indian curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 cardamom pods (black)
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions, cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Sabji
- 170 g fresh baby spinach leaves
- 30 g cashews
- 2 fresh tomatoes, cut into quarters and deseeded (approx. 100 g)
- 200 g water
- 200 g potato, cut into pieces (2 cm)
- 100 g carrot, cut into pieces (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into pieces (2 cm)
- 100 g coconut cream
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- fresh long red chillies, cut into thin slices, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1136 kJ / 270.3 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vetten
- 13.9 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 9.4 g
- Natrium
- 778.4 mg
Alternatieve recepten
Gobi masala
30min
Paneer makhani
45 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Baingan ka bharta
1h 20min
Rogani kumbh
45 min
Ala hodi (Potato curry)
40min
Potato and green pea curry
50min
Amritsari dal
26 Std.
Lentil curry (dahl)
30min
Bombay aloo
40min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Chhole (chickpea curry)
35 min