Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ lemon
- 200 g kale, stems and leaves separated, coarsely chopped
- 4 garlic clove
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- ground black pepper, to season
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 120 g onion, cut into quarters
- 120 g carrot, cut into pieces
- 150 g celery, leaves and stems, cut into pieces
- ½ bunch fresh coriander stems chopped into thirds
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground turmeric
- 1 cinnamon quill
- 180 g dried red lentils
- 2 tbsp Vegetable stock paste, salt free (see Tip)
- 1200 g water
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into 4 pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1480 kJ / 355 kcal
- Eiwitten
- 32.8 g
- Koolhydraten
- 32.8 g
- Vetten
- 6.8 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 12.8 g
- Natrium
- 136 mg
Alternatieve recepten
Creamy chicken curry and rice
45 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min
Boulangère potatoes
1h 40 min
Chicken laksa
30 min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min