Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Eiwitten
- 20.5 g
- Koolhydraten
- 81.6 g
- Vetten
- 18.8 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 647.1 mg
Alternatieve recepten
Salmon and fennel risotto
30 min
White fish and lemon risotto
30 min
Prawn stir-fry
25min
Hearty seafood chowder
1 godz.
Risotto with zucchini and prawns
1 godz. 15 min
Pork fillet with mustard
35min
Seafood con arroz
45 min
Chicken broth with bread dumplings
1h 5 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Thai-style fish cakes
30 min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35min
Mushroom sauce
20min