Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Eiwitten
- 20.5 g
- Koolhydraten
- 81.6 g
- Vetten
- 18.8 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 647.1 mg
Alternatieve recepten
White fish and lemon risotto
30 dk
Asparagus risotto
40 dk
Seafood con arroz
45 Min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 dk
Seafood and corn chowder
40 dk
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Gruyère salmon patties with salad
1sa 20 dk
Salmon and fennel risotto
30 dk
Pear and blue cheese risotto
30 dk
Risotto with zucchini and prawns
1sa 15 dk