Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Eiwitten
- 20.5 g
- Koolhydraten
- 81.6 g
- Vetten
- 18.8 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 647.1 mg
Alternatieve recepten
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min
White fish and lemon risotto
30min
Mushroom risotto
30min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Geen beoordelingen
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Chicken cacciatore
50min
Pear and blue cheese risotto
30min
Salmon and fennel risotto
30min
Seafood and corn chowder
40min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min