Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g brown onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
-
500
g ripe tomato, cut into pieces
of 500 g canned tomatoes - 15 g tomato paste
- 370 g mixed vegetables (e.g. carrots, leek, celery stalks), cut into slices (1 cm)
- 1 tbsp ground sweet paprika
- 1 tsp salt, plus extra for the squid
- 1 pinch freshly ground pepper, plus extra for the squid
-
350
g dried black-eyed beans, soaked for at least 4 hours (see Tips)
of 350 g dried green lentils, rinsed and drained - 350 g water
- 1 heaped tsp Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
-
1000
g whole baby squid, cleaned, fresh or thawed
of 1000 g raw squid rings, fresh or thawed - 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. 1/2 lemon) (optioneel)
- fresh coriander, cut into pieces (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1339 kJ / 320 kcal
- Eiwitten
- 32 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 9 g
- Vezels
- 11.5 g
Alternatieve recepten
Hazelnut and herb stuffed cauliflower
55min
Ratatouille
40min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Beetroot soup (gut health)
40min
Barley and Tomato Salad
45min
Broccoli almond soup
30min
Danish Split Pea Soup
1h
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50min
Lamb’s lettuce cream soup, broccoli with olive sauce
45min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Miso soup
30min