Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Eiwitten
- 3.5 g
- Koolhydraten
- 18.6 g
- Vetten
- 2.5 g
- Verzadigd vet
- 0.3 g
- Vezels
- 6.8 g
- Natrium
- 1369.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Honey ginger tofu with greens
2 godz. 25 min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3h 35min
White fish wrapped in banana leaves
2h 20min
Roasted eggplant
1h 35min
Soufflé omelette with hot smoked salmon
25min
Whole cauliflower with pea purée
40min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50min
Goi muc (squid salad)
45 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Steamed Chinese greens
30 min
Eggplant with burghul
55min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min