Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g eggplant, cut into thin long slices (approx. 3 mm)
- extra virgin olive oil spray
Filling
- 130 g cauliflower, broken into florets
- 100 g carrot, cut into pieces
- 40 g eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 stalk celery, cut into pieces
- 10 g extra virgin olive oil
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 10 g tomato paste
- 1 tbsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Sauce
- 1 garlic clove
- 10 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g ricotta (see Tips)
- 150 g bocconcini, sliced
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1326.1 kJ / 315.7 kcal
- Eiwitten
- 15.2 g
- Koolhydraten
- 13.8 g
- Vetten
- 20.3 g
- Verzadigd vet
- 9.1 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 593.9 mg
Alternatieve recepten
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1h 50min
Whole cauliflower with pea purée
40min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20h 15min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Cauliflower flammkuchen
1h
Zucchini lasagne
1h 30min
Mediterranean capsicums
2 Std.
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min