Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g eggplant, cut into thin long slices (approx. 3 mm)
- extra virgin olive oil spray
Filling
- 130 g cauliflower, broken into florets
- 100 g carrot, cut into pieces
- 40 g eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 stalk celery, cut into pieces
- 10 g extra virgin olive oil
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 10 g tomato paste
- 1 tbsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Sauce
- 1 garlic clove
- 10 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g ricotta (see Tips)
- 150 g bocconcini, sliced
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1326.1 kJ / 315.7 kcal
- Eiwitten
- 15.2 g
- Koolhydraten
- 13.8 g
- Vetten
- 20.3 g
- Verzadigd vet
- 9.1 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 593.9 mg
Alternatieve recepten
Melanzane parmigiana
2 godz. 5 min
Mushroom stroganoff
20 Min
Zucchini lasagne
1h 30min
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35 min
Cauliflower hash browns with smoked salmon and sour cream
30min
Mushroom bolognaise
45 min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50 min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h