Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g eggplant, cut into thin long slices (approx. 3 mm)
- extra virgin olive oil spray
Filling
- 130 g cauliflower, broken into florets
- 100 g carrot, cut into pieces
- 40 g eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 stalk celery, cut into pieces
- 10 g extra virgin olive oil
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 10 g tomato paste
- 1 tbsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Sauce
- 1 garlic clove
- 10 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g ricotta (see Tips)
- 150 g bocconcini, sliced
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1326.1 kJ / 315.7 kcal
- Eiwitten
- 15.2 g
- Koolhydraten
- 13.8 g
- Vetten
- 20.3 g
- Verzadigd vet
- 9.1 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 593.9 mg
Alternatieve recepten
Eggplant involtini with risotto
1h 55 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Ancho chilli and black bean stew
40min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30min
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min
Mediterranean capsicums
2h
Melanzane parmigiana
2u. 5min
Zucchini lasagne
1h 30min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5 godz. 40 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min